WEDSTRIJD ZVK Proost Lier - Futsal Topsport Antwerpen  1 - 5  (0-2)

DATUM 14-03-2014  21:15

DOELPUNTEN 3’ Sababti (0-1), 16’ Attaibi (0-2), 30’ Cox (1-2), 33’ Sababti (1-3), 39’ Hitou (1-4) en 40’ El Ghaadaoui (1-5).

VERSLAG Tot verbazing van velen pakte de Lierse coach Kurt Gessner van bij het eerste balbezit uit met een “vliegende doelman.” Het leverde hem – buiten balbezit – weinig of niets op want bij het eerste balverlies scoorde de Antwerpse kapitein van op eigen helft in het verlaten doel de 0-1. De thuisploeg kwam nadien in de normale opstelling beter in de wedstrijd. Het was echter FTA dat de cijfers verdubbelde. Op de counter milderde Cox na vijf minuten overwicht van de bezoekers na de pauze. Kort daarna herstelde Sababti de kloof. Opnieuw koos Lier voor aanvallen met vijf. Het brak in de slotminuten opnieuw zuur op. De cijfers liepen daardoor immers op tot 1-5 na een goede wedstrijd waarin Lier het zich tactisch te moeilijk maakte. De zo gewenste deelname aan de playoffs afdwingen wordt moeilijk, maar nog haalbaar. Er worden ongetwijfeld lessen getrokken uit deze nederlaag want nu volgt de dubbele bekerconfrontatie met FT Antwerpen om echt een plaats in de nationale bekerfinale. FT Antwerpen lonkt terecht met meer dan één oog naar “de dubbel.” Wie zo het kampioenschap beheerste, mag – met vijf wedstrijden voor de boeg - die ambitie voluit prevelen.